Valg af planter til hjemmet

Der er flere ting at overveje, når du vælger planter til din have. Til at begynde med skal du overveje temaet, størrelsen, klimaet du bor i og den tid og energi, du skal bruge til pleje af din have. Du bør også overveje jord, skygge og sollys, hvordan planterne ser ud på forskellige tidspunkter i løbet af året, og hvor længe planterne holder.

Andre overvejelser er at beslutte, hvilken type plante du vil have til et bestemt område i haven. Du vil muligvis have en klatreplante, en hæk eller en vægbusk eller sengeplanter og løg. Ørkenplanter såsom kaktus og sukkulenter passer muligvis ind i dit havedesign, eller du vil måske have vandplanter til en dam.

Der er enårige, toårige og urteagtige stauder. Enårige dyrkes af frø og vokser til at blomstre på et år. Toårige dyrkes af frø på det ene år og vokser derefter til at blomstre det næste. Urteholdige stauder lever normalt tre til fire år og skal derefter løftes og opdeles. De er perfekte til blomsterkanter.

Der er flere måder at købe dine planter på. Du kan købe dem i havecentre, planteskoler eller via postordre eller online planteskoler som Haekplanter Heijnen.

Nogle af de planter, der går godt i et sommerhus eller en engelsk have, vil omfatte tusindfryd, rævehandsker, stokroser, søde ærter, lavendel, glem-mig-ikke-noter, roser og jordbær. Hvis dit havertema er japansk eller orientalsk, vil nogle planter, der kunne bruges, omfatte en lille japansk ahorn, bambus, en dværgfyr, græs, bregner, pæoner og krysantemum. Nogle af de planter, der kan bruges i et middelhavshavetema, er lavendel, italiensk cypress, oliven- eller citrus træer, urter, bougainvillea, figentræer, palmer, græsser, havhule, pelargoniums, yucca, klostidsel og stonecrop.

Container havearbejde er en god mulighed for folk, der bor i lejligheder eller har begrænset plads. Mange planter vokser godt i containere, såsom morgenfruer, begonier, petunier, impatiens, snapdragons og zinnias. Nogle af de frugter og grøntsager, der kan dyrkes i beholdere, inkluderer jordbær, blåbær, hindbær, brombær, gulerødder, agurker, squash, tomater, peberfrugter, løg og bladsalat. Urtehaver kan også dyrkes i containere.

 

 

Skriv et svar