Tips til at male dit tag

Type maling

Til at begynde med skal du gøre er at male dit tag med den rigtige type maling. Faktisk skal den type maling, du vælger, være designet til den overfladetype, dit tag har. Da der er mange forskellige typer materialer, er flertallet af tagmaling designet til hustage lavet af betonfliser, cement eller andre typer materialer.

For så vidt angår valg af den rigtige type maling, anbefaler eksperter normalt, at du går efter akrylmaling. Årsagen er, at det giver mange fordele i forhold til andre muligheder. For eksempel modstår den kridtning, revner og flager, for bare at nævne nogle få.

Forbered dit tag

Før du påfører det første lag, skal du sørge for at gøre taget klar til de bedste resultater. Hvis du lige er begyndt, og det er dit første job, kan du måske finde det lidt udfordrende. Det vil dog være den brugte tid værd. Alt du skal gøre er at fjerne støv og snavs fra tagets overflade for at sikre, at overfladen er glat. Du kan også bruge sandpapir til at fjerne den gamle maling. Husk: dit tag skal være tørt og rent, inden du male det igen.

Planlæg dit projekt

Det er en god ide at planlægge dit maleriprojekt om sommeren i stedet for vinter. Regnen kan beskadige malingen, før den er tør. Så det er en god ide at vælge en tid på året, hvor det ikke regner så meget. Desuden er sommeren en stor fordel ved maling, at malingen tørrer hurtigere ud på grund af solen.

Mængde maling

Sørg for at købe lidt mere, end du rent faktisk har brug for, mens du køber maling. Faktisk bør der være mere maling end hvad der er nødvendigt for en anden frakke.

Planlæg forud

Endelig, hvis du vil lave projektet alene, skal du sørge for at få det gjort strategisk. Med andre ord vil du muligvis have en trinvis proces at følge.

Skriv et svar